Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åringen har erkänt

Annons

Polisens talesman Bo Persson bekräftar för tidningen att 21-åringen i förhör erkänt att det var han som slog ihjäl Ulf Grape utanför polismannens hem i lördags natt.

– Jag vill inte alls kommentera de uppgifterna, utan jag driver det här målet i domstol, säger 21-åringens försvarare Per Borgblad.

Enligt Borgblad mår 21-åringen oerhört dåligt psykiskt med tanke på det grova brott han är anklagad för.

Vid en presskonferens som polisen höll i Avesta polishus klockan 17.00 torsdag eftermiddag sa presstalesmannen Bo Persson:

- Det har varit intensivt. Många av oss har i princip varit vakna sedan i söndags morse. Engagemanget har varit stort och vi är glada över att gripandet kunde komma så snabbt.

Med vid presskonferensen fanns också biträdande chefsåklagare Catharina Wikner. Hon utsågs redan på söndagen till utredningsledare på grund av brottets grova natur.

- Jag betecknar utan tvivel dådet som mord. Våldet som brukats mot Ulf Grape har varit mycket våldsamt och grovt.

Exakt vad som hände på gården i Hedemora, och 21-åringens eventuella motiv, är Wikner och polisen mycket förtegna om eftersom utredningsarbetet fortsätter.

- 21-åringen har lämnat en detaljerad redogörelse för händelsen. Nu vill vi kolla upp den, säger Catharina Wikner.

Häktningsförhandlingar hålls i Uppsala tingshus fredag klockan 13.00. Dalapolisen har valt att ställa sig utanför utredningen på grund av de starka känslor dådet väckt inom kåren.

Läs mer om 21-åringens erkännande i fredagens tidning.

MATS NILSSON/
GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons