Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åringen åtalas för polismordet

Annons

I dag ska åtal väckas mot den 21-åring som misstänks för mordet på polismannen Ulf Grape i Hedemora. Vid häktningsförhandlingen erkände 21-åringen grov misshandel och vållande till annans död. Däremot förnekade han mord.

Enligt 21-åringens advokat, Per Borgblad, var det en slump att hans klient och Grape möttes strax efter midnatt mot söndag den 1 augusti. En ordväxling som hettade till ska ha lett till att 21-åringen utdelade både slag och sparkar mot Grapes huvud, som avled till följd av det grova våldet.

- Han visste inte då att det var en polisman. Det var mörkt ute och Grape hade en jeansjacka på sig, sade advokat Per Borgblad efter häktningsförhandlingen den 6 augusti.

Under häktningen beslutades att 21-åringen skulle genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf sju-undersökning.

Denna visade att 21-åringen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när han gav sig på Grape. Det innebär sannolikt att Falu tingsrätt kommer att besluta att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons