Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring gripen för polismordet

Annons

Det var vid femtiden på tisdagens eftermiddag som 21-åringen kunde gripas i Stockholmstrakten under odramatiska förhållanden efter ett massivt polispådrag. Han är på sannolika skäl misstänkt för att brutalt ha slagit hjäl trebarns-pappan och polismannen Ulf Grape natten mot söndag.

- Utredningsarbetet ledde fram till att vi redan klockan 14.15 anhöll mannen i hans frånvaro. Sedan tog vi Stockholmspolisen till hjälp att gripa honom, säger Bo Persson.

21-åringen är kriminellt belastad och är sedan tidigare väl känd av polisen.

- Nu återstår det ytterligare utredningsarbete innan vi kan föra honom till doms, men jag känner mig trygg, säger Persson.

Ulf Grape mördades med besinningslöst våld utanför sin bostad i Hedemora. Polisen är ännu förtegen om det finns ytterligare misstänkta för delaktighet i mordet. Vittnen har dock uppgett att det var fler än en person som attackerade Ulf Grape och att denne bjöd på hårt motstånd.

Vid tidpunkten för mordet greps en man efter att ha vansinneskört genom centrala Hedemora i en stulen röd Volvo 945 kombi. Troligen färdades denne inte ensam i bilen. Det är ännu inte klarlagt om det finns något samband mellan de två händelserna.

Biträdande chefsåklagare Catharina Wikner säger till TT att hon troligen kommer att begära den gripne bilföraren häktad i dag.

Mordet på Ulf Grape har lagt ett täcke av ilska och sorg över Hedemora, eller närmast chock. Det är bara två år sedan Violeta Godevska hittades brutalt mördad på dåvarande restaurang Heden som ligger bara några meter från platsen för mordet på Ulf Grape.

Polismannen mördades bara några meter från ingången till sin bostad på Tullhusgatan. Vittnen som sett delar av händelsen uppger att Grape och fler en en förövare slagits med varandra.

Enligt polisen är det mycket troligt att en av förövarna skadat sig och lämnat blodspår på platsen, något som kan bli viktigt i polisens fortsatta arbete med att lösa det brutala mordet. En händelse som fått många Hedemorabor att ställa sig frågan "varför".

- Den fortsatta utredningen kommer förhoppningsvis att leda till att vi får svaret på varför dådet begicks, säger Bo Persson.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons