Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2002 ett bra år för Konsum

Annons

Ludvikabutiken omsatte år 2002 61,8 miljoner vilket var en ökning med 3,9 procent.

Resultatet (vinsten) får butikscheferna inte gå ut med offentligt, har Konsumledningen bestämt.

- Men vi kan säga att vår lönsamhet är god och att resultatet förbättrades jämfört med 2001, säger Karlsson.

2003 har alltså börjat exceptionellt bra och butikschefen på Ludvika Gård hävdar att det är ett långsiktigt och ihärdigt arbete med mängder av små detaljer som nu ger resultat.

- Vi är i dag 23 anställda och för närvarande finns inga planer på att öka personalen. Men fortsätter den positiva utvecklingen så kommer vi naturligtvis en dag till en gräns, förklarar Karlsson.

Även kollegan Leif Henriksson i Grängesberg kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2002.

- Vi sålde för 40 067 000 kronor vilket var en ökning med 5,9 procent. Lönsamheten var mycket bättre än 2001 som då ändå var ett rekordår.

- 2003 har börjat med att omsättningen ökat med tio procent. Kunderna verkar vara väldigt nöjda med oss och rent allmänt så är kooperationen på frammarsch.

Konsum i Grängesberg har 14 anställda och någon personalökning är inte aktuell. Inte heller planeras det för någon större om- eller utbyggnad av butiken.

- Nej, varför skulle vi bygga om när det går så fantastiskt bra? Kunderna tycker att vi har en fräsch och fin butik, säger Henriksson.

Butiken i Nyhammar sålde i fjol för 8,8 miljoner. Ökningen här var 5,1 procent.

- Det går himla bra, som butikschefen Per-Olov Sonefors uttrycker det. Vi har inte haft sådana ökningar sedan Kupolen och Matmagasinet öppnades.

På stämman som hölls i Folkets hus och lockade cirka 60 medlemmar ställdes ändå en del oroliga frågor om framtiden.

- Vissa äldre medlemmar känner oro för att butiken ska läggas ner. På många orter har ju butiker försvunnit men det är ingen fara för vår butik, framhåller Per-Olov Sonefors.

Som NLT berättade i förra veckan så sålde grannbutiken i Sunnansjö för cirka 12 miljoner kronor år 2002. Här begränsades dock omsättningsökningen till ungefär 1,4 procent.

I Fredriksberg sålde Konsum år 2002 för 18,7 miljoner, en ökning med drygt fyra procent.

- Vi har ingen konkurrent i Fredriksberg utan tävlar mot lågprisbutiker i Ludvika, Vansbro och Hagfors. Vi hade ett väldigt bra år i fjol men 2003 har däremot börjat lite sämre. Vi är beroende av turisterna och att det är bra väder, säger butikschefen Kerstin Magnil.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons