Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-tal konstnärer på Malungs julsalong

Annons

"Malungs Julsalong" började redan 1972, då var det bara ett fåtal konstnärer som ställde ut på Nya Hotellet i Malung.

Men intresset för den här julsalongen där de lokala konstnärerna har möjlighet att visa upp sina verk har sedan dess blivit en tradition som också varje år lockar många utställare.

-Vi har haft många som deltagit de senaste åren och det är ett stort intresse för den här utställningen säger Staffan Helje som var med redan första gången som en utställning hölls. Som mest har det varit ett trettiotal konstnärer med.

De konstnärer från bygden som deltar i "Malungs Julsalong" i år är följande, Holger Andersson, Veronica Andersson, Margareta Anstrin, Lena Broman, Anneli Dahlén, Margareta Dismats, Inger Döhl, Christina Enfjäll, Mona Eriksson, Sinikka Falk, Staffan Helje, Eivor Jansson, Kurt Jonsson, Emma Liliedahl, Maria Palmkleven, Gunnar Pettersson, Göran Selander, Britt Mari Sjöberg, Wille Toors och Johanna Öst.

"Malungs Julsalong" använder sig av utställningslokalen i nedre botten på Galleri Grönland och de konstverk som nu ställs ut är mycket skiftande och onekligen en mycket intressant utställning.

Det är Malungs Konstförening som arrangerar julsalongen som onekligen är ett av de mest populära aktiviteterna som Malungs Konstförening har och i vart fall den med den längsta traditionen

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons