Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 döda i husras i Bombay

Annons

Minst 20 människor krossades till döds och många blev instängda när en gammal byggnad kollapsade i Indiens finansiella huvudstad Bombay.

Det uppgav polisen på torsdagen när räddningsarbetare använde schaktmaskiner och bara händer när de genomsökte den raserade byggnaden.

Det var ett sjuvåningshus i en tättbefolkad förort till Bombay som kollapsade sent i onsdags, men räddningsarbetet inleddes inte förrän tidigt på torsdagen.

Polisen var osäker över hur många människor som bodde i huset, men sade att 25 till 40 personer fortfarande kunde vara instängda under rasmassorna.

Omkring 15 personer som var vid liv har grävts fram, flera av dem med svåra skador. Många oroliga anhöriga släktingar och vänner fyllde området kring olycksplatsen.

De kommunala myndigheterna skyllde olyckan på att undermåliga reparationsarbeten genomförts.

Byggnaden hade butiker och en läkarmottagning på bottenvåningen.

Lokalinvånare och räddningsarbetare använde inledningsvis sina bara händer för att lyfta bort stora cementstycken och järnstänger. Senare användes schaktmaskiner och lyftkranar.

Gamla och illa byggda hus rasar då och då i indiska städer. I januari omkom elva skolflickor när en byggnad med sovsalar rasade ihop i den indiska delstaten Gujarat.

TT

Mer läsning

Annons