Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring nekar till påstådda knarkaffärer

Annons

I går inleddes en fem dagar lång rättegång vid Falu tingsrätt mot tre män som åtalats för det brutala rånet mot en guldsmedsbutik i Avesta den 9 januari då man kom över guld för 658 000 kronor och cirka 16 845 kronor i kontanter.

Männen är också åtalade för andra brott som behandlades vid gårdagens inledande huvudförhandling.

En 20-årig man från Norberg och en 24-åring från Västerås förhördes i går om narkotikaaffärer i en lägenhet i Avesta. Enligt chefsåklagare Christel Anderberg har 20-åringen sålt 94 gram amfetamin kring nyårshelgen till en 29-åring som nyligen erkänt i en annan rättegång att han köpt partiet.

Vid ett annat tillfälle, i augusti eller september förra året, påstår åklagaren att 20-åringen förmedlade en affär med 250 gram hasch i samma lägenhet.

Den sammanlagda försäljningssumman för narkotikaaffärerna var 19 000 kronor.

- Han förnekar överlåtelsen av amfetamin och hasch och bestrider yrkandet om förverkande av 19 000 kronor, sade 20-åringens försvarare, advokat Per Odeling.

- Jag har inte gjort några narkotikaaffärer.

- Jag har bara varit i 29-åringens lägenhet i sällskap med kompisar. Jag har inte pratat något om droger. Har inte vetat vad de gjort bakom ryggen på mig, sade 20-åringen.

Åklagaren visade kopior på bankinsättningar och förklarade en koppling mellan 20-åringen, 24-åringen och den 29-årige knarkhandlaren som satt in pengar på kontot efter anvisningar via SMS på mobiltelefonen.

- Jag kan inte komma ihåg allt jag gör. Jag är ingen dator, svarade 20-åringen.

Advokat Martin Beskow som försvarar 24-åringen från Västerås sade att hans klient var helt oskyldig och bara hade oturen att känna flera andra personer som är misstänkta för brott.

På måndag fortsätter rättegången.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons