Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring fick fängelse för misshandel

Annons

Fängelse i två år och sex månader.

Det blev domen för den 20-åring som var åtalad för grov misshandel och grov kvinnofridskränkning mot sin sambo.

- Jag trodde inte att domen skulle bli så hård med tanke på min klients ålder och att han är tidigare ostraffad, säger 20-åringens försvarsadvokat Hans Carlsson.

Det var i juli som 20-åringen häktades sedan hans sambo gjort en polisanmälan mot honom. Det blev slutet på en flera månader lång mardröm för sambon.

20-åringen dömdes nu för att från augusti 2002 till juli 2003 slagit, misshandlat och kränkt sin sambo vid flera tillfällen.

Bland annat dömdes 20-åringen för att ha bränt sin sambo i ansiktet med ett varmt strykjärn. Sambon fick då brännskador. Han dömdes också för att vid ett annat tillfälle flera gånger tryckt ner sambons huvud i ett badkar med vatten.

För detta fick alltså 20-åringen fängelse i två år och sex månader. Han ska dessutom betala 92 133 kronor i skadestånd till sambon.

Det är detta höga straff, med tanke på 20-åringens ålder och att han är tidigare ostraffad, som förvånar 20-åringens försvarsadvokat Hans Carlsson. Försvaret hade yrkat på skyddstillsyn.

Nu återstår att se om domen kommer att överklagas.

- Det har väl funnits en viss beredskap för detta. Men jag har ännu inte hunnit diskutera detta med min klient. Vi får se vilket beslut vi kommer fram till. Mer kan jag inte säga nu, säger Hans Carlsson.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons