Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-årig knarklangare dömdes till vård

Annons

Det var den 7 december 2006 som en åklagare anhöll 20-åringen. Vid husrannsakan i mannens bostad hittade polisen 151,74 gram cannabisharts, 50,5 gram meskalin, 2,56 gram psilocin och 2,48 gram cannabis. Dessutom tog poliserna med sig fem vattenpipor, en elektronisk våg, tre virknålar och kontanter från lägenheten.

Det var 8 400 kronor som togs i beslag. Efter domen är pengarna förverkade eftersom de anses vara betalning för narkotika.

Mannen häktades några dagar senare.

Langaren har, som brukligt är i branschen, inte berättat vem knarkhandlaren är eller var han håller till.

20-åringen berättade under rättegången att han den 5 december köpte 198 gram hasch av en person i Falun. När polisen kom till 20-åringens lägenhet fanns det drygt 150 gram kvar. Langaren hade sålt 15 gram av haschet. Resten hade han själv förbrukat och han trodde även att han bjudit kompisar av partiet.

20-åringen plockade också svamp i en fårhage vid Stångtjärn. Där växer en giftig svamp som innehåller Psilocin, en hallucinogen drog som inte går att röka. Men han åt själv svampen.

Falu tingsrätt dömer 20-åringen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han kommer nu att få vård mot sitt missbruk på ett vårdhem på annan ort.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons