Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 år med mode

Annons

- Det ska bli jätteskojigt att träffa alla gamla modeller, man får lite nostalgikänslor i kroppen, säger Eva Sundberg, som blivit något av en modelmamma i Falun.

Swing Models verksamhet handlar enbart om modevisningar i alla de former

Swing Models har haft många spännande uppdrag genom åren. Det allra första uppdraget var en stor modeshow på just Grand, våren 1984.

- Jag minns att vi plockade fram modeller, både tjejer och killar från vår bekantskapskrets, det blev en lyckad debut, som gav mersmak och massor med uppdrag.

Swing Models blev snabbt ett aktat namn, modeshowerna avlöste varandra.

- Vi var med nästan överallt, det var skidspelsmässa, nya shower på Grand, modevisning på Stora Björn i Borlänge med mera.

- Jag minns att vi gjorde en baddräktsuppvisning i Geislerska parken som blev väldigt uppskattad, vi hamnade till och med i en bok om Falun, berättar Eva Sundberg.

Även om Falun och Dalarna var hemma för Swing Models, hade modellerna även ett flertal uppdrag utanför länet.

1988 var Liz Häggqvist till Stockholm med sex tjejer och visade pälsar för fruar till statsministrar och ambassadörer.

Året efter var det dags för det första utlandsäventyret. 13 av modellerna fick åka till New York, till en hårmodeuppvisning med Liz Häggqvist.

I början på 90-talet avslutades samarbetet mellan Eva Sundberg och Liz Häggqvist. Eva flyttade från stan, men återkom några år senare och drog i gång Swing Models igen. Det blev ganska omgående en hel del modevisningar. Och visningarna varierande, det handlade både om barnkläder, underkläder och festkläder.

I fjol visade Swing Models ridkläder till häst - en ny, spännande erfarenhet.

I slutet av april ska modellerna visa underkläder i rulltrappan i Gallerian Jungfrun.

Så visst har de 20 åren rullat på för Swing Models och modelmamman Eva Sundberg.

- Det har varit fantastiska år. Det är en gåva att få arbeta med människor som brinner för sitt jobb. Jag har samlat på mig så otroligt många härliga minnen, säger Eva Sundberg.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons