Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2 934 vill ha kvar köket

Annons

- Det har varit en oerhörd, manngrann uppställning. 2 934 namn på en vecka. Folk har ringt mig hem och velat skriva på, pensionärer har åkt runt i byarna, vi har stått utanför ICA. Endast frågan om Prio 1 bilen har upprört så som den här frågan, säger Rolf Gunnarsson och betonar att det inte bara är intresseföreningen som engagerat sig utan även många andra föreningar och privatpersoner.

Köket i Björkhagen lagar mat till servicehem i området och kör ut mat till de äldre som bor kvar hemma. Socialförvaltningens förslag innebär att köket i Svärdsjö upphör och att maten istället ska lagas i Falun för att sedan transporteras ut till Svärdsjö i boxar.

- Det här är en fråga om livskvalitet för de äldre. Att köra ut mat från Falun har prövats tidigare men misslyckats. Det blir ingen bra mat, säger Gunnarsson.

Nu hoppas han att protesterna ska ge resultat, att politikerna ska lyssna.

- Vi hoppas att politikerna bryr sig om vad svärdsjöborna tycker, säger Gunnarsson.

Enligt tf socialchef Bror Johansson kommer beslutet om den planerade nedläggningen att skjutas fram till slutet av augusti. Ärendet diskuterades dock igår eftermiddag i socialnämnden, direkt efter att Bror Johansson fått bunten med listor i sin famn. Han lovade att nämnden skulle ta intryck av alla de synpunkter som kommit in från olika håll. Bror Johansson avböjde att kommentera planerna men framhöll att det var viktigt att den berörda personalen fick information först.

DAVID AHLIN

Mer läsning

Annons