Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2,9 miljoner över budget

Annons

Under gårdagens sammanträde i social- och utbildningsnämnden diskuterades budgetförslaget för 2005.

- Vi har belagts med stora sparkrav, och måste, trots utökad verksamhet bland annat inom individ- och familjeomsorgen, dra in, förklarade nämndens ordförande Ulla-Britt Mikaelsson (s).

Inom det som är nämndgemensamt innebär förslaget en besparing på 3 miljoner kronor årligen. Den borgerliga gruppen vill spara ytterligare 0,5 miljoner till ledning och service.

Inom fritidsverksamheten föreslås en besparing på 0,4 miljoner i form av begränsning av antalet fritidsgårdar. Beslutet togs att genomföra denna besparing, men de borgerliga deltog inte.

Inom grundskolan föreslås en besparing på 5,5 miljoner. Oppositionen vill spara en miljon i stället för 200 000 i ledning och styrning, 3,1 miljoner i stället för för 3,6 i grundskolan och ingenting i stället för 200 000 inom kultur och idrott.

- En del av personalen ur ledning och styrning skulle i så fall flyttas till posten grundskola, där de kan arbeta som lärare, sade nämndens andre vice ordförande Gun Andersson (c).

- Anledningen till att vi inte vill ta bort pengarna för kultur och idrott är att vi till exempel vill fortsätta ge skolorna chansen att åka på skol-SM, DM och gå på Bio Ludvik.

Det borgerliga blocket vill å andra sidan lägga ned Lilla Kyrkskolan.

- Det finns plats på Vasaskolan och Marnäs, sade Andersson.

Mikaelsson förordade dock att vänta på den utredning som just nu görs.

- Utredningen borde vara klar inom en månad, och om elevminskningen fortsätter, är risken för nedläggning stor.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons