Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2,8 miljoner i intäkter

Annons

I fjol hade simhallen 70 845 besökare. Ett äventyrsbad väntas första helåret locka 87 898 badgäster.

Äventyrsbadets gäster kommer att få betala avsevärt högre avgift än vad som gäller för besök i den snart 35-åriga simhallen.

- Snittavgiften för unga till och med 16 år ligger i dag på 16 kronor och för vuxna på 28 kronor. I kalkylen har vi räknat med att snittavgiften höjs till 27 respektive 47 kronor, berättar Hans Gerlström.

Om kalkylen håller innebär det att fjolårets intäkter från simhallen på 1 376 000 ökar till 2 800 000.

Därmed ska man gott och väl få täckning för de årliga kapitalkostnaderna. Baddelen, som planeras byggas 2005 och 2006, beräknas kosta 21 miljoner. Gymdelen, som avses byggas tidigast 2007, kostar närmare tre miljoner.

- Det ligger nära till hands att tänka sig att gymmet drivs av en entreprenör.

- Det kan inte vara en kommunal fråga att driva ett gym. Vi har dock redan ett bra gym i stan och det måste utredas om det behövs ett gym till, säger kommunalrådet Roger Stål (s).

Som Sporthallschef ser Hans Gerlström givetvis fram emot att få ett äventyrsbad vid Sporthallen. Det man skissat på är en anläggning med två rutschkanor med landningsbassänger, bubbelpool med fikahörna och barnbassäng. Anläggningen byggs till höger om huvudentrén.

- Vi måste göra en satsning för att få mer folk till simhallen, säger Sporthallschefen.

Men många kanske tycker att Borlänges bad är häftigare och åker dit i stället?

- Jovisst, men det är en bit att åka till Borlänge. Och det har från början sagts från våra politiker att detta äventyrsbad byggs inte i första hand i avsikt att locka hit folk från andra kommuner utan ska ses som en bra grej för kommuninnevånarna.

Hans Gerlström ogillar att äventyrsbadet i debatten, inte minst på NLT:s insändarsida, ställs mot den hotade brandstationen i Grängesberg.

- Det är som att jämföra äpplen och päron. Och även om man inte bygger äventyrsbadet så tror jag inte att brandstationen blir kvar.

- Men samtidigt så förstår jag dem i Grängesberg. Jag är ju själv uppvuxen i samhället.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons