Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring tros ha knivskurit sin pappa

Annons

Klockan var 19.33 i lördags kväll då larmet gick. En man hade blivit knivskuren i huvudet då han befann sig i sin bostad i Falun.

När polisen kom till platsen satt en del av kniven kvar i den skadade, som dock var vid medvetande. Han fördes till Falu lasarett, men transporterades sedan vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han opererades. Han rapporteras må efter omständigheterna bra men blir kvar på Akademiska sjukhuset för observation i något dygn.

Ungefär en timme efter knivdramat kunde polisen gripa den 19-årige sonen, som då befann sig på en annan plats i centrala Falun. Gripandet gick odramatiskt till och 19-åringen sitter nu anhållen, misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel.

Polisen kan inte lämna några ytterligare detaljer om vad som föranlett knivskärningen. När 19-åringen greps ville han inte säga någonting utan närvaro av sin advokat. Den advokat han begärde var för tillfället upptagen, så förhöret fick skjutas upp men kunde eventuellt genomföras på söndagskvällen.

19-åringen är känd av polisen och har flera gånger dömts för våldsdåd. För ett och ett halvt år sedan knivskar han en jämnårig man i ryggen då han nekades att få låna en cigarettändare.

När han greps för det dådet var han påverkad av alkohol och narkotika. Han dömdes då till vård på behandlingshem. Om han var påverkad vid händelsen i lördags kväll är ännu okänt.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons