Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-årig Falubo odlade knarksvamp i lägeheten

Annons

Den 19-årige Falubon är ett helt nytt namn i knarksammanhang för Falupolisen.

Falubon, som erkänt narkotikabrott, vill inte uppge vem det är han haft kontakter med, men centralgestalt i det åtal som väcktes vid Skövde tingsrätt i går är en 22-årig Falköpingsbo.

22-åringen, som släpptes från ett flerårigt fängelsestraff för grova narkotikabrott i höstas, började omedelbart efter frigivningen sälja knark igen.

Han greps i mitten av december på Göteborgs centalstation efter en tids spaning. Han och en kompis hade sammanlagt fyra kilo hasch med sig.

Förutom Falubon och den 22-årige Falköpingsbon åtalades ytterligare fyra unga män i går, tre göteborgare och en Frövibo.

Tiotusentals tabletter Rohypnol, kilovis med hasch, GHB och narkotiska svampar har beslagtagits.

Falubon köpte 200 gram hasch av Falköpingsbon, och beställde och betalade för ytterligare 200 gram som inte levererades på grund av polisens ingripande.

- De har inte nog inte träffats personligen, utan haft kontakt via nätet. Sedan har det skickats pengar och narkotika via posten, säger kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm till tidningen.

Härvan rullas upp efter ett omfattande utredningsarbete som inkluderat telefonavlyssning av flera av de misstänkta.

- Falubon har erkänt narkotikabrott och sagt att att han sålt en del svamp till leverantören i Falköping. Han har skickat ned svamp och sedan köpt cannabis, säger Wennerholm.

I Falubons lägenhet fanns en odling av narkotiska svampar.

Han berättar i förhör att han köpt svampodlingen via en holländsk internetsida. Delar av skörden från svampodlingen har han sålt till Falköpingsbon.

Kontakten med centralgestalten i knarkhärvan fick han via en kompis som tidigare bott i Falun. Leveranser har skett via vanlig post. 19-åringen har fått haschet i ett kuvert att hämta på Ica, och skickat betalningen på samma sätt.

Ett tiotal poliser har i flera månader arbetat med att kartlägga knarkhandeln. Kunderna har varit både missbrukare och ungdomar långt ned i tonåren.

ANNA RUNNBERG

Mer läsning

Annons