Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-håls golfbana invigd i Furudal

Annons

Golfanläggningen i Furudals Bruk invigdes i lördags. Den nya 18 hålsbanan har varit klar för spel sedan midsommar, efter en storartad insats av ideellt arbetande entusiaster.

- Det har blivit ett nytt fritidsintresse i Furudal att spela golf. Det är nog många som inte hade tänkt sig det tidigare, men står och slår på banan nu, säger Börje Sommar, ordförande i Furudals Bruks Golfklubb.

Under invigningen berättade han om klubbbens historia. Allt startade med en liten idé 1987 som blev en golfanläggning med 18+6 hål femton år senare. Då ska man komma ihåg att anläggningen i Furudals Bruk har kommit till efter ett enormt ideellt arbete med stöd av ortens företag.

- Medlemmarna kommer inte bara härifrån, vi har spelare från Bjursås och Enviken, Orsa och Hälsingland. En del stockholmare också, säger Sommar.

Den nya banan ger arbete åt åtta personer direkt och till många fler indirekt i kringverskamheter. Under tidigare år då endast nio hål var spelbara gästade cirka 4.500 gäster banan. Förhoppningen är att man nu ska kunna fördubbla antalet gäster per säsong.

Till invigningen kom omkring 160 medlemmar och inbjudna gäster. Ordförande Börje Sommar tackade och berömde alla som tillsammans varit med och skapat anläggningen.

Utan en välvillig inställning från Länsstyrelsen, Länsarbetsnämnden, Arbetsförmedlingen och Rättviks kommun hade inte projektet kunna realiserats.

Golfanläggningen invigdes formellt av Bo Wickberg som fram till den första juli i år var generalsekreterare i Svenska Golfförbundet.

Efter tävlingen serverades en buffé, för musikunderhållningen stod Gunnar Knuter och Perra Moraeus.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons