Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18 döda i tjetjenskt attentat

Annons

Minst 18 personer dödades vid en bussexplosion nära en rysk militärbas i Mozdok nära gränsen mot Tjetjenien på torsdagen. Självmordsattentatet utfördes av en kvinna och var det tredje allvarliga på kort tid.

Ryska flygvapnet, som har en stor bas i Mozdok, uppgav att 18 personer avlidit: åtta officerare, tre kontraktsanställda soldater och sju civila. Fem av de döda var kvinnor. Ytterligare nio personer vårdades på sjukhus.

Mozdok ligger nära gränsen mot Tjetjenien och är de ryska styrkornas ''inkörsport'' till den krigshärjade utbrytarrepubliken. (TT)

3 000 testar

medicin mot

bröstcancer

STOCKHOLM

u Var femte kvinna som drabbas av bröstcancer har en särskilt aggressiv form av sjukdomen. Framför allt drabbas kvinnor under 40 år.

En medicin testas nu på över 3 000 kvinnor, bland annat i Sverige, trots att biverkningar på bland annat hjärtat upptäckts.

- Vi kommer att ha extremt noggrann övervakning. Vilket inte var fallet i registreringsstudien och min erfarenhet från behandling vid kliniken har inte visat negativ påverkan på hjärtat, säger Jonas Bergh, professor vid Radiumhemmet på Karolinska sjukhuset i Solna och en av de ansvariga för studien. (TT)

Livsfarliga

spjälsängar

i affärerna

STOCKHOLM

u Flera av de spjälsängar som finns på marknaden är livsfarliga.

Nu kräver Konsumentverket säljförbud för tio sängmodeller och att åtta av de riskabla spjälsängarna återkallas.

På uppdrag av tidningen Vi föräldrar har Sveriges provnings- och forskningsinstitut testat 13 typer av spjälsängar som finns på marknaden.

Bara två blev godkända, sängarna Gulliver från Ikea och Nina från Kaxholmen.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons