Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 inledde vägen som leder till civilingenjör

Annons

- Ta den här blomman som ett tecken på växtkraft under er utbildningstid här i Ludvika, sade kommunchefen Kalle Gustafson och överlämnade en ståtlig flamingo till gruppen.

- Glöm inte att sköta den väl!

Under 1,5 år ska eleverna i åldern 24-40 år genomgå en utbildning som inriktar sig på ett internationellt perspektiv med tonvikt på krafttransmission.

Allt leder sedan till examen som civilingenjör.

- Det är verkligen stimulerande att vi kommer i gång med den här kursen, betonade en stolt "rektor" Lars-Ove Almqvist, som är platschef vid Högskolan Dalarnas filial i Ludvika.

- De flesta av eleverna kommer från Ludvika och närregionen. Men vi har även elever från Linköping och Sandviken. Sex av eleverna för övrigt kvinnor.

- Antalet elever för utbildningen är klart godkänt om man ser till andra liknande utbildningar i landet, anser Almqvist.

Högskolan Mälardalen finns även de med på ett hörn i utbildningen. En del av utbildningen kommer att ske i Västerås. Det gäller en kurs i marknad och inköp på engelska.

Även ABB, STRI och Sammarkand 2015, med bland annat Ludvika och Smedjebackens kommuner, finns med i arrangörsstaben bakom utbildningen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons