Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

160 fiskare deltog i Nusnäsnappet

Annons

En del fick ingenting. Andra fick åtta och ett halvt kilo. Sammanlagt drogs 160 kilo abborre upp av 160 fiskare som deltog i Nusnäsnappet, som arrangerades av Nusnäs IF i söndags med start och mål vid Bliktpunkten.

För en del blev Nusnäsnappet en trevlig familjeutflykt, där det viktigaste inte var att komma högt upp i resultatlistan, utan att helt enkelt ha en trevlig dag ute på Siljan i det vackra vårvädret.

För inbitna tävlingsfiskare var förstås tävlingen i sig det viktigaste. De sitter inte, som familjerna, still vid sina borrade hål långa stunder. Nappar det inte genast, hastar de vidare för att leta upp var abborren finns just denna dag.

- Jag borrar ungefär 100 hål en sådan här dag, berättade exempelvis Alf Johansson, stockholmare med fritidshus i Nusnäs och van tävlingsfiskare.

För arrangörerna kunde tävlingen också användas som underlag för dokumentation av fiskbestånden och som mätare av beståndens utveckling och eventuella tecken på sjukdomar.

- Söndagens tävling visade inte upp vare sig missbildade eller skadade abborrar, säger John Green i arrangörsstaben. Det var också en mycket bra fördelning av individerna på olika åldersklasser.

Största fisk, en gädda, fick

Niklas Sjöström. Gäddan vägde 875 gram. Bästa Nusnäsbo blev Stig Röös med 4878 gram. Isborren vanns av Tommy Matsson.

Mer läsning

Annons