Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 släktingar ställer ut tillsammans

Annons

När idén föddes att några ättlingar till Helje Olof Olsson och Britta Halvarsdotter skulle ställa ut i Malung visade det sig att 18 ättlingar i rakt nedstigande led var konstnärer och 16 av dessa finns nu med i den utställning som kommer att pågå fram till den 20 juni.

Följande konstnärer ställer ut. Kerstin Eriksson som har specialicerat sig på målad porslin, Barbro Alfredsson, keramik, Håkan Olsson, karikatyrer, Ingvar Helje, målningar, Staffan Helje, teckningar, Lennart Helje, målningar, Olof Helje och Mattias Helje, teckningar, Märta Blom, foto och kläddesign, Bengt Tällberg, målningar och keramik, Camilla Flink, målningar, smycken och skåpdesign, Britta Ellström, målade träfigurer, Fredrik Fredholm, målningar och skulpturer, Hindrik Berg, knivdesign, Annika Persson, målningar och keramik samt Robert Nilsson, teckningar. De som inte kunde ställa upp på utställningen är Sten Erik Thoors och Olof Thoors som hade förhinder.

- Att så många ättlingar i en släkt har ett konstnärligt intresse måste betecknas som fantastiskt och det här kommer att bli en mycket unik utställning säger Malungskontsnären Ingvar Helje som tror att det också kommer att bli en mycket uppskattad utställning.

Några av dem som har med alster i den här "släktutställningen" har tidigare också haft separata utställningar i Malung. Detta gäller bland annat Ingvar Helje och Staffan Helje men även Camilla Flink som hade en utställning i Malung 1992.

Vernissagen för utställningen sker på lördagen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons