Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring misstänks för våldtäkter

Annons

Under tisdagen häktades en 16-årig kille hemmahörande i Borlänge. 16-åringen är misstänkt för upprepade våldtäkter av en 16-årig tjej. Han är även misstänkt för grov våldtäkt av en 13-årig flicka som också bor i Borlänge.

– Det bedöms som grov våldtäkt främst med tanke på flickans låga ålder, berättar Anette Tigerstrand, ställföreträdande chef för familjevåldsroteln i Borlänge.

Den 16-åriga tjejen ska under vinterhalvåret ha utsatts för flera våldtäkter av den häktade killen. Den 13-åriga tjejen ska ha utsatts för våldtäkt vid ett tillfälle under försommaren.

– Händelsen med 13-åringen ägde rum utomhus, men jag kan inte säga var, säger Tigerstrand.

Händelserna är inga överfallsvåldtäkter, de inblandade känner varandra. Hur de känner varandra vill polisen dock inte säga.

Våldtäkterna polisanmäldes i mitten av juni, men vem som gjorde anmälan vill polisen inte heller säga.

– Vi är mitt uppe i utredningen nu så jag kan inte säga något mer. Socialen är också inkopplad eftersom det är en 16-åring som är misstänkt, förklarar Tigerstrand.

Polisen utreder också en våldtäkt som ska ha inträffat på skolavslutningsnatten.

Då anmälde en 17-årig tjej att hon blivit våldtagen i en lägenhet på Jakobsgårdarna. Den 17 juni häktades en 23-årig kille misstänkt för brottet. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, som är den starkaste misstankegraden.

Mer läsning

Annons