Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring hotade personal

Annons

Ett 50-tal ungdomar befann sig på fritidsgården Slussen under fredagskvällen. Men inte alla fann sig i de regler som gäller vid fritidsgården.

- Vi har nollgräns vad gäller alkohol och droger. Men strax före stängningsdags i fredags kom en av ungdomarna som brukar gå här på fritidsgården in, rejält påverkad och stank av alkohol. Han betedde sig illa och vi bad honom att lämna byggnaden, men han vägrade, berättar fritidsledaren Stefan Henriksson som fanns på plats i fredags kväll.

Den 16-årige ynglingen blev allt mer våldsam och uppträdde hotfullt. Situationen blev till slut så våldsam att personalen vid fritidsgården fann det klokast att ringa polisen.

- Vi fick larmet strax före midnatt och skickade dit två polispatruller. När poliserna anlände hade ynglingen gjort sig skyldig till skadegörelse och även hotat personalen. Han påstod sig ha blivit orättvist behandlad och ville inte lämna fritidsgården, förklarar Hans Nylund på Morapolisen.

Polisen kunde till slut omhänderta 16-åringen och tala honom till rätta.

Fritidsgården Slussen höll under lördagen stängt för att reda ut det som hänt.

Händelsen är polisanmäld, men vilka hot som framförts mot personalen vill man inte gå in på. Från fritidsgårdens sida vill man helst tysta ner det hela.

- Vi har haft kontakt med personen i fråga och även hans föräldrar. Från vår sida vill vi lämna det här bakom oss och vi har bestämt att inte säga mer om händelsen. Det får ni acceptera, säger Stefan Henriksson.

Slussens fritidsgård har i runda tal cirka 40 ungdomar under vardagskvällar, medan antalet stiger över 50 under helgerna. I genomsnitt har två fritidsledare ansvaret för dessa ungdomar.

- Jag började här i september och tycker att det har fungerat bra i höst. Den senaste tiden har vi haft några små incidenter, men ingen som den i fredags. Vi försöker prata mycket med ungdomarna och jag hoppas de förstår vår situation, avslutar Stefan Henriksson.

ANDERS BYSTRÖM

Mer läsning

Annons