Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 butiker målet för Clas Ohlson

Annons

Dagens 65 Clas Ohlson-butiker ska bli 150. Det målet har bolagets styrelse lagt fast. Nästa etableringsland blir som tidigare känt Storbritannien. Centrallagret ska byggas ut ytterligare.

Clas Ohlsons försäljning fortsätter att öka, framgår av färska delårsrapporten som omfattar tiden första maj till sista oktober. Under det halvåret uppgick försäljningen till 1,9 miljarder kronor, en ökning med 16 procent.

Det är försäljningen i butikerna som står för ökningen, medan postorder-/internetförsäljningen faktiskt minskar.

Finland står för den största försäljningsökningen, därefter kommer Norge medan ökningen är något mindre i Sverige.

Räknar man med även november har försäljningen ökat med 15 procent de senaste sju månaderna.

Resutatet efter skatt minskar däremot till 160,4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 171,0 miljoner kronor för samma tid året innan.

Här ingår en engångspost på 9,4 miljoner kronor som beror på att en av trotjänarna och en av Clas Ohlsons arvingar, Björn Haid, fått avtalspension.

Försäljningsmarginalerna minskade något, valutaförhållandena ställde också till det lite - som vanligt. Avskrivningarna ökar - ett resultat av de stora investeringarna som Clas Ohlson genomfört både i nya butiker och i centrallagret i Insjön.

Centrallagrets tredje utbyggnadsetapp är just klar och redan står det klart att det ska byggas ut ytterligare.

254 fler jobb har det blivit jämfört med motsvarande halvår ett år tidigare. Nu finns 1560 anställda i företaget. Av dem finns 1092 i Sverige, 341 i Norge och 127 i Finland.

ROSA GOLZIO

Mer läsning

Annons