Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150|000 per skräckdygn i Iran

Annons

Faye Turney väntas tjäna mer än de 14 manliga medfångarna tillsammans när de släppta brittiska Iranmilitärernas berättelser nu mot betalning publiceras av Londonmedier.

Enligt Turneys uttalanden i måndagens The Sun levde hon de första fem dygnen i iransk fångenskap i tron att hon var ensam kvar, att de 14 männen alla släppts.

Intervjun i Storbritanniens största dagstidning kan enligt The Sunday Times tillsammans med en tv-uppgörelse med ITV ge Turney 150|000 pund _ motsvarande ungefär samma mängd kronor för vart och ett av de 14 skräckdygnen i iransk fångenskap. För de 14 männen som släpptes samtidigt för snart en vecka sedan uppges mediemarknadsvärdet uppgå till 100|000 pund, sammanlagt.

I vanliga fall får militär personal inte sälja intervjuer på det sättet, men på grund av det stora intresset gör myndigheterna ett undantag för dessa 15.

Innan de reste hem från Teheran sade britterna i iranska medier att de behandlades väl. De tillfångatogs i Persiska viken i mars, i gränsvattnen Irak_Iran.

TT

Mer läsning

Annons