Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 miljoner kronor ska förkorta restiden till Sollerön

Annons

Arbetena har som bekant pågått en tid, med avsnittet från Sollerön fram till avtagsvägen mot Isunda.

Nu gäller det resterande del, från Isundakorset fram till Vinäs by. Här börjar en ny sträckning som går västerut cirka 1,3 kilometer och ansluter mot befintlig väg 947 som följs cirka 450 meter. Därefter blir det en ny sträckning på cirka 1,1 kilometer norrut fram till riksväg 45 som numera är uppgraderad till Europaväg.

Projektet omfattar nybyggnad av cirka 2,4 kilometer körväg och cirka 2,4 kilometer förstärkning av befintlig väg. Dessa åtgärder bidrar till att öka trafiksäkerheten och underlätta möten, samt att problemen med vibrationer från tyngre trafik minskas.

Årsmedeldygnstrafik på Sollerövägen uppgår till cirka 1 500 fordon per dygn och med den nya vägen helt färdigbyggd och breddad ska restiden till och från Sollerön kortas och trafikmiljön ha blivit säkrare.

14,7 miljoner kronor är den beräknade kostnaden för objektet där Mora kommun går in och finansierar nysträckningen med tre miljoner kronor och extra breddning av nuvarande väg 946 med ytterligare 650 000 kronor.

Byggtiden för avsnittet från Isundakorset fram till riksväg 45 beräknas till tolv månader räknat från våren 2007. Det tar alltså något drygt år innan hela vägen till Sollerön är klar, förutsatt att inte den just nu utställda arbetsplanen stöter på patrull i någon instans.

Planen finns utställd till och med den 15 januari 2007.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons