Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 kilo smuggelringar

Annons

Under de senaste dagarna har ett antal bilister stoppats av en grupp utlänningar som påkallat hjälp. De bilister som stannats har mötts av ett aggressivt försäljande av ringar.

Under måndagen kom rapporter om att bilar stoppades söder om Särna och på kvällen stoppades gruppen på den norska sidan. Därifrån återvände de till Sverige, men det samarbete som finns mellan tull och polis på båda sidor gränsen gjorde att gruppen åter stoppades när de kom till Idre.

Först i en vanlig poliskontroll men sedan kom även tullen och undersökte bilen. Där fanns en del ringar synliga, men när tullen började undersöka bilarna fann man massor av omsorgsfullt paketerade "korvar" fulla med guldliknande ringar. Sammanlagt fann tullen 15 kilo ringar. De flesta stämplade med "18 k".

Det fanns både klumpiga och fula ringar såväl som betydligt snyggare och mer guldliknande.

- Rent polisiärt kunde vi inte göra något åt bilen, mer än en vanlig kontroll, säger Lena Nilsson vid Idrepolisen.

- Vi hade ingen misstanke om brott.

Tullen däremot hade möjlighet att kontrollera bilen och de funna ringarna medförde att dessa beslagtogs. Två kvinnor fick betala 300 kronor för ringa tullbrott.

Därmed kunde gruppen på elva vuxna och ett barn fortsätta sin resa, men nu utan ringar att sälja till de bilister de stoppar längs vägarna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons