Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 års kamp f för ökad trafiksäkerhet

Annons

Han flyttade i slutet av 80-talet till sin fastighet på Högstensgatan 52 och har sedan dess agerat på olika sätt för att få myndigheterna att uppmärksamma problemet.

-Som gatan är beskaffad i dag inbjuder den till höga hastigheter och det är ytterst få som tänker på att det är högerregeln som gäller, säger Laurentz.

Problemet med trafiken blev för honom allra mest påtagligt när hans barn var små och skulle korsa och gå efter Högstensgatan, under barnens skoltid på Vinsboskolan.

Det har flera gånger inträffat allvarliga olyckor och tillbud efter gatan och speciellt korsningen vid fritidsgården har drabbats ett flertal gånger.

- Jag har genom åren påtalat problemen för kommunledningen och visst har det hänt en del, men det är uppenbarligen för lite, säger Laurentz.

Det som hänt enligt honom är att det byggts en chikan vid Vinsboskolan och för tio år sedan gjordes en mätning av hur hög hastighet fordonen höll.

-Det finns två problem som man måste komma tillrätta med och det första är att den raka breda vägen som inbjuder till höga hastigheter och det andra är att högerregeln måste göras tydligare, säger Laurentz.

Han tror att skyltar och trafikdelare kan vara lämpliga åtgärder.

-Det går även att bygga chikaner och vägbulor, men det är betydligt dyrare och dessutom inga riktigt bra lösningar, poängterar Laurentz.

Kommunalrådet Leif Nilsson passerade olycksplatsen på Högstensgatan strax efter att olyckan inträffat.

Han uppger att det uppenbarligen måste göras något för att öka trafiksäkerheten på den aktuella gatan.

-Jag kan inte direkt peka ut vad som ska göras, men vi kommer i varje fall att ta upp frågan, säger Nilsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons