Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-åring sexutnyttjad av internetdate

Annons

Flickan, som kommer från en ort i Dalarna, var bara 13 år när hon lärde känna den två år äldre pojken på en chattsida på Internet.

De chattade, SMS:ade och pratade i telefon. Hon tyckte att han verkade ?jättesnäll? och blev enligt egen utsago ?lite kär?. I höstas reste hon ner till Stockholm och stämde träff med pojken vid en pendeltågsstation norr om stan.

Men mötet med Internetkärleken blev en katastrof. Pojken började direkt tjata om att han ville ha sex. Versionerna av exakt vad som inträffade sedan går isär, men enligt flickan överföll pojken henne i en folktom park intill stationen. Hanslet av henne kläderna och våldtog henne gång på gång.

Övergreppen ska enligt flickan ha pågått i omkring 40 minuter,innan han till slut lät henne gå med orden "duktig flicka" och "det här stannar mellan oss, annars jävlar". Flickan tog mycket illa vid sig av händelsen och mår fortfarande psykiskt dåligt.

Under polisförhören och rättegången som följde erkände pojken att de hade haft sex i parken, men han hävdade att allt skedde frivilligt från flickans sida och att det inte var någon våldtäkt.

Han har nu dömts av Stockholms tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn. Brottet är enligt tingsrätten tillräckligt allvarligt för att rendera ett fängelsestraff men på grund av pojkens låga ålder, han var bara 16 år när övergreppet skedde, slipper han undan med 70 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 31 000 kronor till flickan för kränkning, sveda och värk.

Åklagaren Elisabeth Brandt tycker att det är på sin plats att varna andra unga flickor för att stämma träff med pojkar eller män som de bara känner flyktigt via Internet.

- Jag vet inte exakt hur pass vanligt det är med sådana här övergrepp men jag har ju själv stött på fenomenet i rätten några gånger förut, säger hon.

Mer läsning

Annons