Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

130 kg fisk nappade

Annons

Deltagarna klagade på den bitande nordanvinden.

Fisken vill inte nappa då, men trots vinden lyckades 120 deltagare i pimpeltävlingen Dalforsnappet tillsammans dra upp hela 130 kilo fisk.

Dalforsnappet, den årliga pimpeltävlingen på Amungen. Förra året fick tävlingen ställas in på grund av det osäkra isläget.

Dalfors bygdegårdsförening satsar stort på tävlingen och arbetar intensivt för att få ihop det digra prisbordet och det är kanske på grund av det många kommer till tävlingen, tror Lennart Hansson, Dalfors bygdegårdsförening.

Första pris är 3 000 kronor, alla knattar får pris. Var tredje tävlande kan åka från tävlingen med ett pris.

Om det var prisbordet som lockade är inte klart, men en hel busslast entusiastiska pimplare från Nora och fiskeklubben Nora Gyttorp deltog och två av dem tog också hem första och andra platsen i seniorklassen, Per Nilsson och Rolf Nordqvist.

- Vi är beroende av våra arrangemang för att klara underhållet av bygdegården. Startavgifterna till pimpeltävlingen ger ett viktigt tillskott i kassan, säger Lennart Hansson.

Eldarna brann på stranden och folk värmde sig med kaffe och korv.

Resultat: Seniorklassen: 1. Per Nilsson, Nora Gyttorps Fiskeklubb, 3 804 gram. 2. Rolf Nordqvist, Nora Gyttorps Fiskeklubb, 2 940g. 3. Stefan Gren, Ovansiljans Fiskeklubb, 2 894g. Bästa dam: Ingrid Jernberg 1 960g. Bästa junior: Johnny Bergman 1 108g. Segrare i knatteklassen: Evelina Norberg 164g.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons