Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring anmälde kamrats mamma för olaga hot

Annons

Anledningen är att kvinnan för en vecka sedan anmäldes för olaga hot.

Kvinnan tyckte att hennes 13-årige son William umgicks med en "olämplig kamrat", vilket innebar att hon många kvällar i veckan tvingades åka runt med bil i samhället och leta efter de båda 13-åringarna, ofta utan resultat.

- Jag håller benhårt på mina barn. Jag vill inte att de ska hamna i fel gång. Tyvärr har William hamnat i lag med den här killen, Olle, som har ett hemskt förflutet. Jag är rädd för vad han kan dra med min son till att göra.

Så en kväll förra veckan ringde hon upp kamratens mamma. De båda hamnade i muntlig konflikt och under samtalet råkade kvinnan nämna att hon skulle "slita håret av dem när jag får tag i dem". Det uttalandet fick hon bittert ångra. Någon timme senare tvingades hon infinna sig på polisstationen, anmäld för olaga hot.

- Sedan har min sons kamrat sagt både det ena och det andra. Han påstår att jag slår min son och att han ska hjälpa William bort ifrån mig. Jag har aldrig slagit mina barn och det hela är väldigt jobbigt. William är livrädd för polisen och har mått så dåligt att han har fått vila ut hos sin mormor, berättar kvinnan.

Efter händelsen har hon tappat tron på rättssystemet.

- Något är sjukt. En konflikt mellan två föräldrar hamnar hos polisen, bara för att jag ville ha reda på var min pojke var. Jag vill hjälpa mitt barn. Men hur ska jag våga göra det, när någon bara kan gå in på polisstationen och anmäla en?

Att gå ut som förälder på stan är uteslutet, menar hon.

- Man vågar ju inte blanda sig i några kontroverser. Då riskerar man att bli anmäld till polisen. Jag förstår att föräldrarna inte vill ställa upp.

- Jag har sett insändare i tidningen som manar oss att gå ut på stan. Men det är inte så bara. Jag tycker att polisen och sociala borde vara ute i stället. De har ju rätt att ingripa, det har inte vi.

ANDERS BYSTRÖM

Mer läsning

Annons