Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12 gräsklippare stulna

Annons

Vad man hittills vet har tjuvarna haft fordon och man har med största säkerhet åkt söderut efter inbrotten. För ett knappt dygn efter inbrotten hittades sex av gräsklipparna gömda vid ett pumphus i Östra Utsjö i Malung. De hade enligt polisen täckts över med ris för att ingen skulle upptäcka dem.

Varför halva bytet hade lämnats kan bero på att man haft en släpvagn som inte varit riktigt övertäckt ochn man därför inte vågat åka vidare med stöldgodset.

Polisen tror att det finns ett samband mellan de två inbrotten natten till tisdagen. Exakt vad man hade stulit ur en bil som brutits upp vid Källvägen vet man inte men enligt uppgift skall det handla om stöld av bland annat verktyg.

I det andra inbrottet har dels brutit upp ett förråd dels en container där man haft grejer för sommarbruk.

Sammanlagt stals tolv gräsklippare, några häcksaxar och några trimmers samt 15 däck. Men hälften av gräsklipparna har man således hittat.

Polisen i Malung har i dagsläget inga spår efter tjuvarma men man hoppas få in tips från allmänheten om det är någon som sett en större bil eller något annat fordon natten till tisdagen som man kan misstänka kan ha ett samband med inbrotten.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons