Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12-åring ofredad - polisen misstänker ny blottare

Annons

Flera faktorer talar för att så kan vara fallet. I stället för att köra upp jämsides med flickan, som "Volvomannen" brukar göra, hade den misstänkte denna gång ställt bilen på en parkeringsplats. Där satt han uppenbart och väntade på att ett lämpligt offer skulle dyka upp.

När den 12-åriga flickan passerade hoppade mannen ur, enligt uppgift helt utan kläder på underkroppen, och visade upp sig. Flickan blev skrämd och lyckades skyndsamt ta sig från platsen. Hur hon mår finns dock inga uppgifter om.

- Tillvägagångssättet avviker från vad som har hänt tidigare, säger Ludvikakriminalens utredningsledare, inspektör Uno Hane, som ser mycket allvarligt på att serien med sexbrott mot småflickor tenderar att fortsätta.

Vad som talar för att ytterligare en blottare kan vara i farten i Ludvika är att den okände satt i en bil som beskrivits vara liten eller av mindre modell. Teorin om en andra person motsägs dock samtidigt av att flickan uppfattade bilens lackering som grå.

- På sätt och vis vore det bra om den misstänkte är en och samma person. Skulle det vara så att de är två som håller på innebär det definitivt att utredningsarbetet blir mycket svårare, fortsätter utredningsledaren som har anledning att befara en dominoeffekt.

- Fler personer som har den läggningen kanske tänder till av det som händer. Nu är det mycket viktigt att vi kan få fram ett registreringsnummer på den lilla bilen och redan under nästa vecka hoppas jag att vi ska kunna hålla ett videoförhör med målsägaren och flera av de som drabbats tidigare.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons