Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12-årig flicka attackerad

Annons

Enligt polisen finns dock inget som tyder på att händelsen utfördes med några sexuella förtecken. Därmed finns inga teorier om att det kan vara den så kallade Volvomannen som har varit i farten igen.

- Nej, det här ska ha varit en man utan bil och enligt anmälan gjorde den misstänkte inga sexuella närmanden mot flickan. Därför kan vi inte se något samband med de ofredanden som tidigare har ägt rum mot unga flickor, säger utredningsledaren på Ludvikakriminalen, inspektör Uno Hane.

- Vi har talat med flickan men det här vill vi kolla upp ytterligare så vi inte går ut i media med något som är felaktigt. Jag svarar heller inte på om mannen var en för henne tidigare bekant person, fortsätter Hane.

Kriminalpolisen var på måndagseftermiddagen mycket förtegen i ärendet och i princip är det locket på som gäller inför den fortsatta utredningen. Det enda officiella beskedet var att fallet rubriceras som misstänkt misshandel och dito olaga hot.

På Kyrkskolan, där flickan studerar, förorsakade anmälan stort pådrag. Hela krisorganisationen, inklusive skolläkaren, sköterskan, rektorn och skolchefen aktiverades. Samtliga elever och målsmän blev informerade om händelsen och de unga manades till skärpt uppmärksamhet.

- Från skolans sida garanterar vi deras säkerhet när de vistas på skolområdet under skoltid. Men utanför skolan och på väg till eller från är det föräldrarnas ansvar. Nu får de avgöra om barnen kan gå hem själva eller om de ska hämtas, säger rektor Marie-Helene Abrahamsson.

Enligt vad tidningen erfar råder en mycket uppjagad stämning på skolan. I sammanhanget cirkulerar också uppgifter om att flera av eleverna fått hotfulla telefonsamtal, senast häromdagen.

- Vi ser allvarligt på det inträffade men det handlar också om att inte bli hysterisk när sådant här händer, slutar rektorn och manar till besinning.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons