Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

110 sökte jobb hos Filmarkivet

Annons

110 personer har sökt de fem projektjobben hos Svenska Film-institutets Filmarkiv.

- 44 ansökningar kommer från våra trakter, resten från Malmö till Umeå, berättar Filmarkivets chef Tommie Hildman, som redan konstaterat att de tvååriga projektjobben lockat personer med stora kunskaper om film. Det finns fotografer, personer som arbetat med film och video, som filmklippare med mera. Hildman ska nu samråda med facket och hoppas att i slutet av nästa vecka ha fått fram något tiotal som kallas till intervju.

- Det drog ut lite på tiden så jag gissar att de första kan börja efter påsk och att vi sedan tar in ny personal under en tid så att man växer in på ett bra sätt, säger Hildman.

För en tid sedan flyttade Filmarkivet in i nyrustade lokaler och allt är inte riktigt på plats ännu.

- Vi arbetar tillsammans med en stylist, artdirectorn Maria Dahgren som med sina proffsiga ögon ser till att det målas, möbleras och skyltas på ett bra sätt. Vi kommer att få jättefina och attraktiva arbetsplatser och lokaler att jobba tillsammans i.

Filmarkivet arbetar nu med ett jättelikt filmberg där man läser in och digitaliserar gamla filmer som tagits av privatpersoner, museer, företag och föreningar. Idag arbetar nio personer i Filmarkivet.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons