Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 timmars skolarbete - på cykel

Annons

De var stolta och glada över att ha klarat av 100 timmars schemalagt skoljobb redan innan skolan hade börjat. I detta projektarbete ingick att cykla 30 mil.

Lina Mattsson från Liden och Helén Hård från Brunnsberg samt Ellenore Lilja från Färnäs i Mora börjar nästa måndag det tredje året på Naturbruksgymnasiet i Rättvik.

Under det kommande läsåret skulle de göra ett projektarbete på 100 poäng. Det betyder att 100 schemalagda skoltimmar skulle ägnas åt detta.

Men Lina, Helén och Ellenore kan nu koppla av under dessa timmar medan deras skolkamrater sliter med sina projektarbeten. De gjorde nämligen den största delen av sitt projektarbete redan innan skolstarten, närmare bestämt i förra veckan.

På måndagen satte sig nämligen Lina och Helén på en tandemcykel och Ellenore på en vanlig cykel och trampade i väg från Färnäs i Mora. Detta trots att Lina och Helén cyklat från Älvdalen till Mora dagen innan.

Första anhalten var Sollerön där man besökte Stall 2S, intervjuade ägarna och tog bilder för sitt gemensamma projektarbete som gick ut på att besöka flera olika hästanläggningar i Dalarna.

Efter Sollerön fortsatte man över Siljansnäs till Leksand där Leksands Ridklubb besöktes.

Efter en felcykling i Djurås anlände flickorna så småningom till Dala Floda där de tältade hos Ellenores farmor och farfar.

Under de tre efterföljande dagarna fortsatte de till Vansbro, Malung, och upp över Fiskarheden och den långa vägen tillbaka till Älvdalen och besökte flera hästanläggningar och dokumenterade dessa.

-En punktering på cykelkärran har vi lagat själva berättade Helén stolt när flickorna, rödkindade och svettiga i sommarvärmen berättade om sitt annorlunda projektarbete.

Nu återstår bara redovisningen av projektarbetet för de tre. Resten av tiden kan de ägna sig åt vad de vill, medans deras kamrater sliter med sina arbeten.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons