Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100-tals kvinnor i lättsam motion

Annons

Loppets yngsta deltagare torde ändå vara 3,5 månader gamla Minette som fick sitta i sele på mamma Malin Björs mage. Minette tycktes något förvånad över tillställningen, men trivdes bra i mammas famn, där det också fanns en napp strategiskt fastsatt om behov skulle uppstå. Hennes mamma har deltagit flera gånger förut:

- Det är för roligt för att stanna hemma så jag får ta med Minette, förklarade Malin som också hade med sig tiotalet arbetskamrater från hemtjänsten, "team Risholnsgården", med sig i skogen:

- Vi får motionera tillsammans, det är skojigt. Jag går gärna och fort, det ger lika bra motion om man får upp pulsen. Och det ger mer.

Bland alla kvinnorna fanns också en fantom i blå trikåer. Under förklädnaden döljde sig Agnes Dahlström som dagen till ära lånat sin lillebrors klädsel. Idén fick hon när hon deltog förra året:

- Det var några tjejer förra året som klädde ut sig, berättade Agnes som också lånat ett par passande höga svarta stövlar av sin mamma.

Fantomen fick sällskap av moster Lena Byrde i de djupa skogarna kring Stångtjärn.

Arrangör av motionsloppet är Falu IK och i går ställde många medlemmar upp för att ro det hela i land:

- Omkring 25-30 medlemmar hjälper till här, berättade Bo Jöhnsson som är ordförande i klubben.

Starten gick omkring klockan halv sju:

- Vi drar ett streck vid fyra kilometer klockan 20.00. Cirka klockan 20.30 kommer de sista tillbaka.

Innan start fick deltagarna värma upp under ledning av Björn Eriksson.

- Det är bra för ens ego när så många kvinnor gör som jag säger, det här kan jag leva på i veckor, förklarade en svettig men nöjd man efter uppvärmningen.

Därefter var det ett färgglatt hav av kvinnor som rörde sig likt ett lämmeltåg ut efter den ringlande stigen. Vid målgången fick samtliga deltagare en välförtjänt medalj.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons