Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100-talet fotbollsvänner vårstädade

Annons

Merparten av den stora städpatrullen var verksam på Herosfältet där ett 60-tal personer, ungdomar och vuxna, var ivrigt sysselsatta när tidningen kom på besök.

- Vi ser det här som en kul grej som samtidigt stärker sammanhållningen inom klubben. De är med från alla lag och till och med kommunalrådet har varit här. Det är ju helt suveränt, sade Niklas Björklund i styrelsen när vi träffade honom utanför sporthallen tillsammans med material-ansvarige Anders Ahlström.

Ahlström var sysselsatt med att sätta ny tråd i en motordriven trimmer inför det fortsatta arbetet med redskapet.

Under städdagen förekom nämligen också omfattande röjning av gammalt gräs, bland annat vid staketet runt friidrottsbanan. Den insatsen gav den delen av fältet ett mycket vårdat intryck.

- Och så har vi röjt undan en hel del sly så att det blir utsikt ned mot sjön, berättade Ahlström som personligen har goda yrkes-erfarenheter av trädgårds- och landskapsvård.

Resultatet av det arbetet blev ett utomordentligt vackert scenario där sjön Norra Barkens vatten glittrar mellan de gamla furornas stammar.

Det ekologiska avfallet från lördagens arbete fraktades senare till hembygdsföreningens valborgsmässobrasa ett stenkast från sportfältet.

Även ur kommunalekonomisk synvinkel kan fotbollsfolkets insatser på idrottsplatserna betraktas som mycket värdefulla.

- Den kommunala skötseln räcker inte till för de är ju bara två som jobbar, konstaterar Björk-lund.

Hela tiden förekom servering av varm korv och dricka som generöst ställts till förfogande genom Kurt Brandt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons