Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,6 miljoner för flytt av en dörr

Annons

Kulturnämndens ordförande hävdade i debatten att den enda förändring skulle bli: "... en till ingång". Och fortsätter vidare: "... den gamla ingången blir kvar, även om den blir en nöd in- eller utgång". Och vad har brandskyddsmyndigheterna att säga om detta?

En nödingång till ett offentligt bibliotek fyller vilken funktion då, frågar sig vän av ordning. Och en nödutgång får inte användas som en vanlig in- och utgång. Det är väl en viss skillnad?

Kaj Andersson påpekade även att "Permobilhissar skulle installeras på längden och på tvären". Själva funktionen med hissar är väl ändå en lodrät färdriktning?

Permobilhissar fyller säkert sin funktion för dem som behöver dessa, men biblioteket har redan en ordinär hiss i dag som borde kunna utnyttjas mer.

Är det verkligen en skyldighet för kommunen att installera sådana anordningar?

Kommunalrådet Jonny Gahnshag hävdade i sin slutplädering att det inte spelar någon roll var dörren ligger någonstans!

Trots att kommunalrådets ursprungliga idé var just en entré mot Fisktorget. Därmed faller kulturnämndens hela resonemang om entréfrågan.

Vad finns det överhuvudtaget för mening med medborgarförslag om ett projekt som detta drar igång innan förslaget tas upp till debatt?

Förslaget avslogs med motiveringen: "Att en återflyttning av entrén från Fisktorget till Kristinegatan skulle åsamka ytterligare kostnader och en fördröjning i tid för arbetets igångsättning".

Gahnshag, Westerberg och Andersson får gärna lägga alla siffror på bordet som ligger till grund för det här beslutet. Även kostnader för de 20-talet nya datorer som det också rör sig om.

Enligt beräkningar kostar entréflytten oss skattebetalare 1,6 miljoner kronor vilket innebär ytterligare påfrestningar för kommunens ansträngda ekonomi. Detta beslut visar än en gång på dåligt föredöme och märkliga

prioriteringar.

GABRIEL KOCK

Mer läsning

Annons