Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 500 namn till stöd för doktorn

Annons

Närmare 1 500 personer har skrivit på en namninsamling för att privatläkaren Ronny Borelius ska få ta emot fler patienter via Landstinget.

- Det är viktigt att man har möjlighet att träffa samma läkare flera gånger. Det går inte inom Landstingets sjukvård i dag med alla stafettläkare, säger Eric af Wetterstedt.

Än en gång har Eric af Wetterstedt tillsammans med bland andra Sören Sunesson, SPI, samlat in namn till stöd för privatläkaren Ronny Borelius.

- Den här gången är det ett helt opolitiskt initiativ, säger Sören Sunesson.

- Vi fick ihop 1 451 namn på listorna, men det var svårare att få gehör från företagen den här gången än för två och ett halvt år sedan, fortsätter han. Vissa fick vi inte ens ha våra listor liggande hos.

Karin Tull från Diabetikerförbundet har även hon varit med och samlat in namn.

- Det är myclet viktigt för oss diabetiker att vi kan få den vård vi behöver, det kan vi inte i dag på grund av läkarbristen, säger hon.

Moderaten Jan Wiklund från Leksand, oppositionsråd i Landstinget Dalarna, kommer att på måndag i samband med Landstingsstyrelsens sammanträde att överlämna namninsamlingen till landstingsrådet Alf Johansson, s.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons