Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 200 ungdomar i ishallen

Annons

Det är artonde året i rad som Luciafestinatt firas i Älvdalen. Rekordåret infann sig 1 400 ungdomar, men siffrorna har dalat något de senaste åren. Därför jublade arrangörerna, och även ungdomarna, åt att trenden nu vänt och fler än man kalkylerat med sökte sig till partyt.

Redan under eftermiddagen infann sig de första ungdomarna. Det var dels de lag som medverkade i den årliga innebandyturneringen, dels många som passade på att ta ett bad i ishallen.

Senare under kvällen rasslade bussarna in från alla håll och ishallen fylldes med danssugna och festglada ungdomar.

- Det är underbart att vara med om. Vi matas dagligen med elände som ungdomar ställer till. Vad man glömmer bort är att vi har massor av fina ungdomar. Det bevisar verkligen Luciafestinatt. Den glädje och kärlek som vi ser här i hallen gör att man bara går omkring och njuter.

- Den här upplevelsen pratar vi i månader om. Visst är det mycket arbete att arrangera partyt, men upplevelsen gör att det är värt varenda minut, säger Leif Ekström.

Samtidigt som slutomgångarna avgjordes i innebandyturneringen, hade tempot höjts på diskoglvet. Under resten av kvällen gjordes avbrott i dansandet när Flame Effect med grabbarna Andreas Lindholm, Christoffer Björ och Tommy Vågbratt bjöd på eldshow, prisutdelning för innebandyturneringen och utdelning av Ica Olssons ungdomsfond, Luciatåg med Älvdalens Lucia, Viktoria Nilsson, och hennes följe samt uppträdanden av Billy Opel och Melody Club.

- I kväll är det ett 30-tal ungdomar och föreningar som får ta emot pengar från Ica Olssons ungdomsfond. Enbart i år har företaget kunnat dela ut 70 000 kronor till föreningslivet genom att ta 50 öre extra för varje plastkasse som säljs i affären, berättade PeGe Andersson från scenen.

Kvällen fortlöpte utan incidenter och Leif Ekström kände bara glädje när han gick hem.

- Här har 1 200 ungdomar festat till långt in på natten och man har fått uppskattning med en klapp på kinden och leenden. Det är något som verkligen värmer.

- Lika glädjande är det med alla frivilliga vuxna som ställer upp. Föräldrar, socialsekreterare, fritidsledare, nattvandrare, poliser. Det är fantastiskt vilken uppslutning det är och att alla pratar med varandra över kommungränserna.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons