Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 200 gymnasieelever utan kurator

Annons

Han hoppas att den ordinarie kuratorn är tillbaka i november.

- Det är olyckligt att det blivit så här, men om det blir kris får vi hänvisa till kuratorn på Kristinegymnasiet. Det finns inga regler som säger att vi måste ha kurator, men det är viktigt att vi har en, säger Lars-Olof Larsson.

Lugnetgymnasiet har 1 200 elever, tillsammans med Kristinegymnasiets 400 elever samsas de om en kuratorstjänst, tre SYO-konsulenter och två skolsköterskor.

En halv kurator på 1 200 elever låter lite?

- Ja, det blir för tungt, och det är väl en förklaring till att kuratorn är sjukskriven. Vi ska diskutera vidare under hösten, eventuellt blir det en förändring efter jul. Frågan är var vi ska lägga resurserna, säger Lars-Olof Larsson.

Läraren Sven-Olov Westling är ordförande i mobbningsgruppen. Han är också bekymrad över att det inte finns någon kurator, hon behövs för elever med problem.

- I regel är det rätt så lugnt i början av terminen, problem brukar dyka upp senare. Finns det ingen kurator får väl skolsköterskan i första hand ta över, annars får vi lärare rycka in, säger han.

Gymnasiechefen Larsson är annars nöjd med skolstarten, Lugnetsskolan har 100 fler i elever detta läsår, de stora barnkullarna har nått gymnasieåldern.

- Vi får hoppas att matsalen fungerar bättre i år. Vi har lagt ner mycket till på den, säger Lars-Olof Larsson och berättar om en timmes längre öppethållande varje dag, om ett nytt värmeskåp, om 20 nya platser, förutom de 20 som ordnades i våras. Allt för att korta köerna av hungriga elever.

Och så har man satt upp nya gardiner, för trivselns skull.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons