Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Johan Bergman: Ingen valfråga är för liten - vårt uppdrag är att söka svaren

Vem tar bort klottret på skolan, när lagar ni hålet i vägen och hur länge ska jag behöva vänta på en bostad?
Ingen fråga för liten när DT bevakar valet.
Och det är vårt uppdrag att söka svaren.

Annons
Ingen fråga för liten när DT bevakar valet, det menar chefredaktören Carl-Johan Bergman.

Valrörelsen har startat och det är stora frågor på dagordningen. Regeringsdugligheten, säkerhetspolitiken och alliansfriheten dominerar debatter och nyhetssändningar.

Viktiga diskussioner såklart, men dina frågor ska också besvaras:

Vem tar hand om farmor om det inte finns plats på äldreboendet? När får fotbollslaget vettiga träningstider? Hur blir det med cykelvägen egentligen och vem kan ta ansvar för att det blir tryggare på kvällsbussen?

Valet avgörs lika mycket i vardagen, nära dig.

Och det är här DT gör skillnad.

Vi lyssnar på din berättelse och söker svaren på frågorna du ställer. Vi finns nära dig, ditt samhälle och ser till att vara på plats där människor och intressen möts. Och vi har ett superlokalt perspektiv när vi trappar upp bevakningen inför höstens val.

Vi frågar ut och anordnar debatter mellan lokala makthavare, vi tar lokala frågor hela vägen till statsministern och låter dessutom dig ställa egna frågor direkt till dina kommun- och landstingspolitiker genom valtjänsten #kandulova som öppnar 9 juli.

- Få, om ens någon, kan mäta sig med vår lokala närvaro. Det lokala perspektivet och den trovärdiga journalistiken är kärnan i det vi håller på med och därför är ingen fråga för liten i vår valbevakning, säger Carl-Johan Bergman som är redaktionell chef för Mittmedia.

Den stora viljan att ställa politikerna till svars med lokala frågor märktes också i förra upplagan av #kandulova, som nominerades till Stora Journalistpriset 2014. Hela 2 042 läsarfrågor ställdes, vilket också resulterade i 1 997 löften från politikerna.

- När fyller ni igen hålet i vägen, till exempel? Den typen av frågor står kanske inte alltid högst upp på dagordningen, men för den som undrar är det desto viktigare och svaret ger en ganska bra bild av de olika partiernas lokala handlingskraft. Vad kan de lova egentligen? Det är det vi ska ta reda på inför valet.

Mer läsning

Annons