Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen stödjer gymnasieförslag

Falualliansen välkomnar tjänstemännens förslag till en ny gymnasieorganisation, som bland annat innebär flytt av en rad program.
– Viktigast är att vi säkerställer att kommunens pengar används på rätt sätt, att blödningen inom skolan stoppas, säger oppositionsrådet Mikael Rosén (M).

Falualliansen går i en insändare i dagens tidning till hårt angrepp mot den rödgröna majoritetens sätt att sköta gymnasieskolan.

– De starka motsättningar som finns bland dem som leder kommunen ger också utslag inom skolans område. Det är viktigt att ha en skola som fungerar och det är förstås det vi ska lägga pengarna på - inte tomma lokaler, säger Mikael Rosén.

I debattinlägget pekar alliansföreträdarna på att Falu kommuns gymnasieskolor har plats för 2 500 elever, men att det bara finns 1 700 elever i nuläget.

– Redan under vår förra mandatperiod uppmärksammade vi de kommande problemen och arbetet med att ta fram en ny organisation inleddes. Nu har tjänstemännen plockat fram dessa tankar igen, vilket vi förstås välkomnar, säger Mikael Rosén.

Oppositionsrådet har också reagerat hårt på att skolnämndens ordförande Daniel Riazat (V) inte velat kommentera tjänstemännens förslag med hänvisning till att "han inte känner till det":

– Som skolnämndens ordförande är Daniel Riazat satt att sköta skolan, ägna sig åt skolfrågor. I realiteten är han en heltidspolitiker vilket ger honom god möjlighet att hålla sig informerad om vad som sker och händer inom skolan. Självklart är Daniel väl medveten om vad tjänstemännens förslag innebär och att då komma och påstå att han inget vet. Det säger en hel del om styret, säger Mikael Rosén.

Falualliansen kommer att stödja det framtagna tjänstemannaförslaget om den nya gymnasieorganisationen.

– Enligt en tidigare insändare lär Socialdemokraterna och Miljöpartiet göra samma sak. Det skulle innebära att skolnämndens ordförande blir överkörd. Något som ytterligare visar på den splittring som finns inom den rödgröna majoriteten, slutar Mikael Rosén.