Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla vill ha nattis!

Delar av oppositionen i Mora (M, FP och KD) har i en insändare argumenterat varför vi behöver nattis i Mora och de argument som framförs står jag som ordförande i för- och grundskolenämnden bakom. Däremot blir jag lite förvånad över att oppositionen vill ta på sig äran för att ha drivit denna fråga. Frågan om nattis har funnits på den politiska dagordningen inom majoriteten sedan valet.

Under våren fick majoriteten nya signaler från föräldrar om behovet av nattis och därför beslutade majoriteten att förvaltningen skulle skicka ut en enkät för att få en tydligare bild av hur stort behovet är. Den enkäten visade att det finns ett visst behov av nattis i Mora. Enkätresultatet har resulterat i att förvaltningen fått i uppdrag att utreda och ta fram ett förslag om nattis. Förutom att vara lite förvånad så är jag också glad över att det finns en enad nämnd bakom beslutet att utreda förutsättningarna för nattis. Det verkar också finnas en positiv syn på nattis redan innan utredningen är klar.

Anna Hed (C)

Ordförande i för- och grundskolenämnden,

kommunalråd