Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Alla sjuka bor faktiskt inte i Stockholm"

Riksdagsledamot Lena Olsson (V) från Malung är kritisk över hur apoteksmarknaden utvecklat sig till sedan avregleringen.

Bland annat menar Olsson att tillgängligheten på livsnödvändiga mediciner är sämre - inte minst på landsbygden.

Hon vill nu i en interpellation veta vad ansvarige ministern tänker göra för att garantera en god apoteksverksamhet i framtiden.

– Jag vill veta vilka åtgärder som Göran Hägglund tänker vidta för att folk på landsbygden, som mitt hemlän Dalarna, ska få tillgång till apotek även i framtiden. Alla sjuka bor faktiskt inte i Stockholm, säger Lena Olsson.

Det som fick henne att reagera var den granskning av apoteken som SVT genomförde nyligen.

– Det visar sig att fel mediciner lämnas ut och att brister i dokumentationen är vanliga på den avreglerade apoteksmarknaden. Skattebetalarna har till stor del heller ingen rätt till information om hur pengarna används. Jag vill nu veta vilka åtgärder Hägglund avser att vidta för att garantera landsbygdens - och övrig befolknings - tillgång till apotek och livsnödvändiga mediciner, säger Lena Olsson.