Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alive på Lugnetkyrkan

För andra året i rad arrangerade Lugnetkyrkans ungdomar en minifestival i Falun, kallad Alive.
Bakgrunden är att man tycker det saknas event som riktar sig mot tonåringar större delen av året.

Vid Lugnetkyrkan sjuder det av aktivitet under lördagskvällen. Det spelas musik som ljuder över området. Man spelar Bumperball, springer hinderbana, dansar, skejtar och staplar backar som man klättrar på.

- I början var det lite svårt, men sedan började jag fokusera på att ta en i taget, berättar Samuel Berglund, 17 år, som klättrat upp för en hög stapel med backar.

- Framförallt kom jag hit för att jag har en kompis som spelar i ett band här i kväll. Men jag gick också hit, för att andra skulle hit. Det är trevligt att träffa folk.

Under kvällen ska 13 olika band och uppsättningar uppträda, där medlemmarna kommer från högstadier och gymnasier i Falun.

Jonas Berbres och Fredrik Palmén är två av arrangörerna och de säger att man ville skapa en plats för alla, oavsett bakgrund, att komma och ha kul tillsammans.

- Vi ville göra något för ungdomarna i Falun. Nu hoppas vi att solen håller i sig under kvällen och att det kommer mycket folk. Förra året kom runt 300 besökare och vi hoppas på fler i år, säger Jonas Berbres

Det känns som att ni fått göra lite vad ni vill,det är väldigt många olika aktiviteter här?

- Ja vi har försökt komma på så mycket vi bara kan. Under rimliga former naturligtvis. Vi har planerat det här tillsammans med våra ledare i Lugnetkyrkan, säger Fredrik Palmén.

Moa Hall, Ellen Lindblom och Sanna Carlsson, 17 år, kollade in festivalen.