Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgfest med fin musik, god mat och trevlig stämning

Älgfesten i bygdegården i lördags eftermiddag lockade 150 personer, så många att gästerna delades upp på två rum och Erik Lihms och Kerstin Forslunds framträdande flyttades till kapellet.

– En hyperkvalificerad duo, sa Lars Lundin då han presenterade Erik Lihm och Kerstin Forslund i kapellet. Erik Lihm som växte upp i Malung och varit dansbandsmusiker i många år, bland annat spelade han med Vikingarna i 20 år, blev bekant med vissångerskan Kerstin Forslund från Älvdalen för några år sedan och de har gjort flera framträdanden tillsammans.

I lördags bjöd de publiken i kapellet på ett varierat program som började med Kerstins visa Utanför mitt fönster. Så blev det Larz Kristers Du raiter upp som Verf Lena Egardt skrivit texten till, Eriks dansbandslåt Kommer du till sommaren, lite Evert Sandin och Olle Adolphson samt Koppången med Kestins egna text.

Erik Lihm berättade att det här var hans andra besök i Oxberg.

– Första gången passerade jag här på skidor, för 40 år och 40 kilo sedan.

Mera musik fick gästerna njuta av till maten i bygdegården där trubaduren Björn Wass från Gesunda spelade gitarr och sjöng.

Oxbergs och Gopshus byalag arrangerar älgmiddagen och jaktlagen har skänkt älgköttet, cirka 20 kilo.

Anita Andersson som varit köksmästare berättade att hon haft god hjälp av ett sammansvetsat gäng som hjälpt till med att förbereda festen.

Gästerna fick börja med att titta på Göran Albinssons filmer på älgar och älgjakt. Som förrätt serverades gubbröra på kavring och som huvudrätt portergryta med potatis och grönsaker. Som avslutning blev det kaffe och hembakat bröd samt en film om fester i Oxberg.