Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre fick livsviktiga råd för en säkrare vinter

Ordförande Bengt Albertsson hälsade cirka 40 medlemmar och PRO:s sång- och musikgrupp välkomna till PRO Malungs höstmöte.

Annons

PRO:s sångare inledde mötet i elegant klädda i vita blusar och blåmelerade scarfs sjungande.

Odmar Zars gav deltagarna viktig information i vintertider. Bland annat om att det finns gula solglasögon eller polariserade som är bra att ha nu när det kan vara svårt att se vägkanterna. Bildäcken ska ha minst tre millimeter mönsterdjup och de ska heller inte vara för gamla, materialet åldras och blir hårt.

Zars upplyste vidare att utrustning som är nödvändig att ha med i bilen är snöspade i metall, yxa, såg, sand, räddningsfilt, första förband samt räddningsnummer tillhands.

Vid vinterväglag, provbromsa, varningstrianglar bör man ha två.

Glöm inte dubbar på skorna, mest effektivt är att ha dubbar på hälen, det finns dubbdäck till rollator och glöm inte hjälm. Vid skador i vägen ring 921 921 och tala om problemet.

Frågor ställdes och fick svar, en fråga var om det är förbjudet att köra bil med snö på taket. Svar ja, man får inte ha snö på taket eller igensnöade rutor.

På höstmötet bestämde man även verksamhetsplan, budget och föreningsavgift. Mötet godkände förslaget till verksamhetsplan för år 2020, budget för 2020 samt oförändrad medlemsavgift.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel