Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alcén står inte med i Mora IK:s lagbygge

Johan Alcén hade till och med den 31 maj att svara om han skulle fullfölja sitt treårsavtal med Mora IK eller inte.
På Mora IK:s hemsida finns inte Alcén med i lagbygget.
Själv är han oanträffbar och från klubbens håll ges inget besked.

Förra veckan slog bomben ner att Mr Mora IK, Jonas Westerling, lämnar moderklubben. Han väljer att försöka hjälpa Hockeyallsvenskans fiaskolag Södertälje tillbaka till andradivisionen. Valet av klubb grundar sig på att Jonas vill komma närmare sin dotter som han har i Västerås.

– Klart det är tråkigt att lämna, men det hade inte funkat en säsong till i Mora när jag har dottern i Västerås, konstaterar han.

Nu är MIK-fansen oroliga över att tappa ytterligare en trotjänare.

Johan Alcén skrev i fjol på ett treårskontrakt med Mora IK, med en klausul att han efter ett år kunde bryta avtalet. Kontraktet skrevs så att Alcén haft ovanlig lång tid att bestämma sig, men senast den 31 maj skulle han ha gett ett svar, huruvida han fortsätter i klubben eller väljer att bryta kontraktet.

Nu är vi inne i juni och på Mora IK:s egen hemsida finns ingen uppgift om huruvida Alcén bestämt sig för att fortsätta eller lämna klubben.

Johan står heller inte med när man klickar in för att följa Mora IK:s lagbygge.

Med tanke på det, kan man tolka det som att Johan Alcén spelat sin sista match i MIK-tröjan.

Det är väl bara att fråga honom själv, tänker då läsaren. Helt rätt.

Sporten har under måndagseftermiddagen/kvällen jagat huvudpersonen för att höra hur hans hockeyframtid blir, men han har inte gått att nå.

Detsamma gäller klubbdirektören Peter Hermodsson, som varken svarar i telefon, på mail eller sms.

Huvudtränaren Jeremy Colliton är hemma i Kanada, därför ringde Sporten upp assisterande tränaren Örjan Lindmark, men han hade ingen aning om vad Johan Alcén tagit för beslut.

Det vi vet är att Patric Wener varit i kontakt med Alcén för att höra om han vill flytta till Frankrike och den förre MIK-tränarens nya lag Briancon.

– Eftersom en av mina absoluta favoritspelare och viktigaste spelare under de två åren som sportchef/tränare i Mora IK, Johan Alcén, hade en "out" fram till sista maj i sitt kontrakt har jag varit i kontakt med honom, berättar Wener.

Han berättar dock inte om Alcén nappat på erbjudandet från den franska klubben.

Så åtminstone till tisdagen får MIK-fansen vänta för att få klarhet i var Johan Alcéns hockeyframtid fortsätter.