Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Albin" lockar många till återträff

Efter många år som fotbollstränare och marknadsgeneral har grängesprofilen Lennart "Albin" Andersson sedan något år tillbaka Facebook som ny hobby.
– Ja, det blev så när jag inte orkade hålla på med det andra längre.
Nu leder den nya hobbyn till en stor återträff i Grängesberg.

För att göra en lång historia någorlunda kort ledde nätverkandet på Facebook till att "Albin" Andersson via gruppen "Du vet att du är från Grängesberg om du..." kom i kontakt med mycket grängesfolk, inte minst sådana som är i förskingringen.

Nätsnacket kom i gång om att det skulle vara kul att träffas. Vips så blev "Albin" spindeln i nätet och drog i gång en återträff lördag 22 september, naturligtvis marknadslördagen i Grängesberg.

– Ja, vi ska träffas på Gränges hyrkart. Det blir klockan 14.00, så att alla ska hinna besöka marknaden först, säger fixare Andersson.

Gensvaret har blivit fantastiskt.

– 109 personer är anmälda hittills. Alla har grängesanknytning men många åker långt ifrån, från Vimmerby, Halmstad, Uppsala och Stockholm till exempel. Och en som kommer bor i USA.

Anmälningarna har skett via Facebook, men det är inget krav att vara "FB:are" för att få vara med på återträffen.

– Nej då, och jag tar emot anmälningar ända till tisdag 18 september.

"Albin" Andersson är i sammanhanget en smula orolig över att behöva neka någon att delta, om det visar sig att Gränges hyrkart inte klarar att husera så många fler än vad som redan är anmälda.

– Jag vill ju inte säga nej till någon.

De som redan är anmälda är i ålder spridda från cirka 30 år till 80. "Albin" Andersson, själv 62 år och sedan 14 år tillbaka boende i Borlänge, ser verkligen fram emot att träffa övriga. Även de som han i nuläget inte riktigt kan "placera".

– Först blir det mingel, sedan mat och efter det lär vi ha riktigt mycket att prata om. När jag ser listan med folk som kommer kan jag redan nu komma på mig med att tänka på hur mycket skratt det ska bli under kvällen.